wtorek, 6 marca 2012

Żeberko obiadowe pieczone z warzywami wg Różyczki

Składniki

1 duże żeberko wieprzowe(najlepiej końcówka żeber )80 dkg
czosnek granulowany
sól
pieprz
łyżka przyprawy do wieprzowiny
warzywa:(ja dałam)
1 duży por
2 marchewki
kolorowe papryki
2 cebule
kurki
(oczywiście,możemy dać swoje ulubione warzywka,co tylko lubimy)



Przygotowanie

Żeberko natrzeć przyprawami,odstawić na 40 min  w chłodne miejsce.
W tym czasie obrać warzywa,pokroić w kawałki.włożyć do rękawa do pieczenia mięsa,na warzywa położyć żeberko,dobrze spiąć boki.
Piec w 200-220ºC około 50-55 °C sprawdzając długą wykałaczką.
Podawać z ziemnaiakami i duszonymi warzywami,pokrojone w plastry.
Smacznego

żeberka są bardzo smaczne i bardzo soczyste:)polecam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz