niedziela, 4 marca 2012

Rybka zapiekana z ananasem i papryką

Składniki


1 kg ryby świeżej ja używam pangi

2 woreczki ryżu brązowego

3 kolorowe papryki świeże

puszka ananasów

2 duze cebule

2 łyżki masła

olej do smażenia

sól i pieprz





Przygotowanie

Rybkę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju, nie musi być panga może być mintaj lub dorsz w zależności od upodobania. ryż ugotować. paprykę pokroić w paski cebulę w piórka i podsmażyć  na patelni ale tylko chwilę żeby za bardzo nie zmiękła dodać ananasa z puszki i trochę około 1/4 szkl soku z ananasa, wszystko posolić. zapomniałam napisać aby rybkę posolić i popieprzyć przed smażeniem w naczyniu żaroodpornym na dnie wyłożyć ugotowany ryż , posypać wiórkami masła ,na to rybkę a na wierzch polać warzywami z sosem wstawić do piekarnika i chwilę zapiekać. Jeżeli ktoś lubi można posypać serkiem. smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz