poniedziałek, 19 marca 2012

dorsz zapiekany z jabłkami

Składniki

4-5 filetów z dorsza bez skóry
1 duże jabłko
2 łyzki posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka soku z cytryny
2 śmietany kwaśne
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
masło
majeranek
sól
pieprz




Przygotowanie

Wysmarować żaroodporne naczynie masłem.
Ułożyć pierwszą warstwę umytych filetów, oprószyć solą, pieprzem, skropić kilkoma kroplami cytryny. Na wierzchu układać pokrojone w plastry jabłka, posypać 1 łyżką posiekanych orzechów włoskich i majerankiem.
Drugą warstwę ryby i jabłka układać tak samo.
Wymieszać śmietanę, mąkę, sól, pieprz, zalać rybę w naczyniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz