niedziela, 4 marca 2012

Risotto z warzywami

Składniki

Ryż ( 3-4 woreczki )Pieczarki ( 50dag )Por (dwa)Cebula ( dwie )
Papryka świeża (dwie)Koncentrat pomidorowy ( 1mała puszka )Całe pomidory w puszce
Bulion w kostce Knorr z oliwą i ziołami (do makaronu i ryżu =>2kostki)
Sól , pieprzZioła (bazylia,itp)




Przygotowanie

Ryż ugotować tak , aby nie był zbyt miękki.
Por pokroić (tylko białą część) na talarki , udusić na patleni.
Następnie to samo robimy z pokrojonym na plasterki pieczarkami i cebulą.
Dorzucamy pokrojoną w paski paprykę, aby również sie poddusiła.
Wszytkie duszone składniki przekaładamy do większego naczynia . mieszamy razem z ryżem i puszką koncentratu pomidorowego.
Dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą.
Rozpuszczamy dwie kostki bulionu Knorr w jednej szkl wody i zalewamy tym risotto.
Dodać przyprawy , w tym zioła.Wszystko dobrze wymieszać i chwilę dusić.

Smacznego!


®

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz