poniedziałek, 19 marca 2012

Andruty czyli wafle w czekoladzie

Składniki

1 opakowanie wafli (kwadraty)
1 puszka mleka zageszczonego czekoladowego lub toffi
1 cala margaryna np.kasia
1 mala paczuszka orzechow wloskich -zmiazdzonych na bardzo krucho
Sprzety:mikser
wysoka miska lub garnczek
lyzka
noz





Przygotowanie

Wafle wyciagnac z opakowania,rozlozyc na stole po jednym,aby pozniej bylo wygodnie przekladac masa.
Przygotowanie masy:
-mleko zageszczone wykladamy lyzka do wysokiego naczynia moze to byc miska lub garczek,nastepnie margaryne kasie przekrajamy na kawalki i dodajemy do mleka i razem miksujemy az do uzyskania jednolitej masy.
Dodajemy orzechy i lekko mieszamy lyzka.
Na wafle wykladamy mase , zeby bylo nam wygodnie wykladac na wafle mozemy uzyc noza do rozsmarowania masy.
Przekladamy tak az nam sie skonczy masa i wafle,na sam koniec wstawiamy je do lodowki na jakas godzinke.
Nastepnie wyjmujemy i kroimy w "kopniete kwadraty"i podajemy.
Zycze smacznego;-).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz