Składniki
10 plastrów karkówki
1 cebula
5 ząbków czosnku - dużych
3/4 szklanki oliwy
2 łyżki stołowe octu balsamicznego
przyprawa do karkówki
sól
Przygotowanie
Umyć i osuszyć karkówkę. Cebulę i czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku lub bardzo drobno posiekać. Rozetrzeć z dużą szczyptą soli. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać cebulę z czosnkiem. Plastry karkówki moczyć w marynacie i posypać każdy z obu stron przyprawą do karkówki. Ułożyć mięso w dowolnym naczyniu i zalać pozostałą marynatą. Wstawić na noc do lodówki. Osączyć z zalewy i piec na grillu z obydwu stron. Mięso jest na prawdę bardzo soczyste i smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz