wtorek, 20 marca 2012

Makaron Niebo w Gębie

Składniki

Pół paczki makaronu (jaki kto lubi ja używam grubych wsążek)

Opakowanie mrożonego szpinaku lub świeży jak jest

Starty żółty ser ( ok 15 dag )

Mała paczka słonecznika łuskanego

Mały jogurt naturalny (najlepiej Zott )

Odrobina masła

3 ząbki czosnku

sól, pieprz, wegeta




Przygotowanie

Makaron ugotowac w osolonej wodzie, odcedzic.

Na patelni rozpuścic masło i wrzucic szpinak. Surowy najpierw trzeba zblanszowac.
Chwilke podsmażyc, dodac słonecznik.Wcisnąc czosnek, dodac sól, pieprz, wegete.
Podsmażyc. Zmniejszyc ogień i dodac jogurt naturalny oraz starty ser. Poddusic na małym ogniu.
W razie potrzeby dosolic.

Wymieszac z makaronem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz