Składniki
12 dużych pieczarek,
sok z cytryny,
2 plastry szynki,
pojemnik twarożku,
łyżka posiekanej natki,
1/2 łyżki mielonej papryki,
sól, pieprz.
Do dekoracji:
liście sałaty,
rzodkiewki.
Przygotowanie
Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć, odciąć ogonki i odłożyć.
Zagotować wodę, posolić, dodać sok z cytryny. Do wrzątku wrzucić kapelusze pieczarek, blanszować przez 2-3 minuty. Delikatnie wyjmować łyżką cedzakową, odkładać na sitko. Przestudzić.
Ogonki pieczarek i szynkę posiekać, wymieszać z twarożkiem i natką, posolić, przyprawić do smaku pieprzem i mieloną papryką.
Kapelusze pieczarek napełnić farszem twarożkowym.
Nadziewane pieczarki ułożyć na liściach sałaty i udekorować rzodkiewkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz