środa, 14 marca 2012

Bigos z młodej kapustki-pyszny

Składniki

2 średniej wielkości młode kapustki,
2 biodrówki,
sól ,
pieprz
pęczek kopru świeżego



Przygotowanie

Ugotować biodrówki w takiej ilosci wody(osolonej ) aby były lekko przykryte wodą w garnku.
Wyjąć mięsko ......w rosole poddusić bardzo krótko poszatkowaną kapuste (dosć grubo poszatkować).
Dodać pokrojone mięsko w kostkę ,doprawić sola do smaku i pieprzem,( ja nie uzywam żadnych innych przypraw do młodej kapustki jak tylko sól i pieprz, aby nie zmieniać smaku.)
na końcu, jak kapustka jest już dobra dodaję posiekany drobno koperek.


To moja ulubiona wersja młodej kapusty.Znika w mig z gara



Zyczę smacznego !!!!!!!!!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz