Składniki
Kilogram Fasoli „ Jaś” świeżej
3 laski dobrej kiełbasy
przecier pomidorowy (ja używam krojone pomidory w kartoniku z dodatkiem oliwy i czosnku)
mąka, masło
przyprawy (kminek, majeranek, pieprz, sól, maggi, ziele angielskie, liść laurowy)
Przygotowanie
Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować ją w wodzie, w której się moczyła z dodatkiem kminku. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Fasola gotuje się dość długo. (ok 1h) Kiełbaske i cebule pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać do miękkiej już fasolki. Następnie dodajemy koncentrat lub pokrojone pomidorki z kartonika:)) Robimy zasmażkę (2 łyżki masła, 5 łyżek mąki) przyrumieniamy i wrzucamy do garczka z fasolą. Pogotować jeszcze z 5 min. Doprawić do smaku:)
SMACZNEGO!!!
FASOLKA WYCHODZI PYSZNA!!!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz