wtorek, 13 marca 2012

Domowe wafelki

Składniki

Składniki:

Opakowanie wafli


0,5 szkl. mleka


margaryna(palma)

1 szkl. cukru

2 szkl. mleka w proszku

cukier waniliowy

2 łżki kakao

olejek rumowy

bakalie(najlepiej orzechy zmielone)


 





Przygotowanie

Wykonanie:

Odłożyć dwa całe wafle, pozostałe pokruszyć. Zagotować mleko z cukrem, gdy trochę przestygnie, rozpuścić w nim margarynę. Do przestudzonego mleka partiami dodawać, mieszając mleko w proszku, kakao, cukier waniliowy, aromat i pokruszone wafle. Można dodać też bakalie. Masę dokładnie wymieszać i nałożyć na jeden z wafli, a drugim przykryć. Obciążyć i zostawić do wystygnięcia, po czym pokroić na dowolne kwadraty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz