piątek, 9 marca 2012

Grzybek

Składniki

0,2 szklanki mąki (ok. 35g),
2 łyżki masła,
2 jajka,
0,5 opakowania cukru waniliowego,
kilka truskawek,
łyżka cukru pudru,
cukier puder do posypania



Przygotowanie

Grzybek to doskonały pomysł na
proste, smaczne i pożywne śniadanie.

Jajka, cukier waniliowy, mąkę oraz łyżkę masła dokładnie mieszamy (najlepiej w mikserze). Truskawki przecinamy na pół i zasypujemy łyżką cukru pudru (aby puściły sok). Na małej patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy jak naleśniki (tak, aby brzegi grzybka były podwinięte). Przekładamy na talerz. Następnie na połówce grzybka kładziemy truskawki. Zawijamy drugą połówkę. Całość posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz