wtorek, 3 stycznia 2012

Zupa marchewkowo-groszkowa

Składniki

Porcja rosołowa (albo 1 udko, albo 2 skrzydełka), 1 op. mrożonej mieszanki,,Marchewka z groszkiem"-(w sezonie mogą byc świeże warzywka), 2 kostki rosołowe z drobiu, ziemniaki, 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, sól, pieprz.



Przygotowanie

Mięsko zalac wodą, zagotowac, odszumowac. Dodac mieszankę i kostki rosołowe. Kiedy warzywa są półmiękkie, dodac pokrojone w kostkę ziemniaki. Z mąki i masła zrobic zasmażkę, rozprowadzic zimną wodą, dodac do zupy. Przyprawic do smaku (ja lubię dużo pieprzu, i może byc trochę maggi). Zagotowac. Mięsko można wyjąc, podrobic i wrzucic do zupki.

to jedyna ,,jarzynowa", którą spożywa mój ukochany synuś. Musi dobra, bo przeskoczył metr 84, a ma 16 lat. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz