Składniki
-Filety z kurczaka (wg zapotrzebowania),
-papryka kolorowa,
-ser żółty w plasterkach,
-1 jajko, bułka tarta, wykałaczki,
-przyprawa do gyrosu,
-olej do smażenia.
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, naciąć z jednego boku na pół nie do końca.
Włożyć paski papryki zawinięte w plasterek żółtego sera. Złożyć filet i spiąć z boku wykałaczką.
Posypać przyprawą do gyrosu (lub inną ulubioną). Obtoczyć w jaju, tartej bułce i obsmażyć na oleju po ok. 5 min. z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. Przed wyjęciem z piekarnika położyć po plasterku sera.
Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo delikatne i soczyste.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz