poniedziałek, 9 stycznia 2012

Pierś z kurczaka z kieszonką

Składniki

   -Filety z kurczaka (wg zapotrzebowania),

   -papryka  kolorowa,

   -ser żółty w plasterkach,

   -1 jajko, bułka tarta, wykałaczki,

   -przyprawa do gyrosu,

   -olej do smażenia.

                       



Przygotowanie

   Mięso umyć, osuszyć, naciąć z jednego boku na pół nie do końca.

         

   Włożyć paski papryki zawinięte w plasterek żółtego sera. Złożyć filet i spiąć z boku wykałaczką.
   Posypać przyprawą do gyrosu (lub inną ulubioną). Obtoczyć w jaju, tartej bułce i obsmażyć na oleju po ok. 5 min. z każdej strony, aż się ładnie przyrumienią.

         

   Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. Przed wyjęciem z piekarnika położyć po plasterku sera.

 Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo delikatne i soczyste.
                    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz