czwartek, 5 stycznia 2012

super łatwe i tanie ciasto fantazja jabłkowa

Składniki

składniki na biszkopt


2 kg jabłek
2 budynie śmietankowe

polewa



Przygotowanie

upiec zwyczajny biszkopt

obrac jabłka i pokroic na cząstki i zalac okolo 1,5 l wody i gotowac!
gdy jabłka już będą miękkie odsączyc je od kompotu i pokroic na drobniutką kostkę i wyłożyc na biszkopt.
odlac 1 litr powstałego wcześniej kompotu postawic na gazie a w międzyczasie rozpuśic dwa budynie w odpowiedniej ilości wody lub w powstałym kompocie który odpowiednio wcześniej musieliśmy odlac około szklanki. (przepis jak na zwykły budyń tylko na kompocie a nie na mleku)

powstały budyń lekko wystudzony wylac na ciasto z jabłkiem i zostawic do wystygnięcia najlepiej do następnego dnia!

polac polewą i posypac kokosem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz