wtorek, 17 stycznia 2012

TARTA - zapiekanka z twarogiem i warzywami

Składniki

CIASTO:

1. po 20 dag mąki i masła
2. 4 łyżki śmietany
3. żółtko
4. szczypta soli

MASA SEROWA:

1. 25 DAG TWAROGU
2. 2 JAJKA
3. ŚWIEŻE ZIOŁA (tymianek, opregano)
4. 1/2 KG MAŁYCH POMIDORKÓW
5. MIESZANKA CHIŃSKA - mrożonka
6. 15 DAG SERA ŻÓŁTEGO
7. PIEPRZ, SÓL 



Przygotowanie

1. mąkę posiekać z masłem i solą, dodać żółtko, śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, uformować kulę owinąć w folię (włożyć na pół godz. do lodówki)

2. schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 4mm, wylepić formę. piec 10 min. w temp. 200* C

3. mieszankę chińska przesmażyć na patelni, ostudzić. Twaróg utrzeć z jajkami, dodać chińskie jarzyny, sól i starty ser. Wymieszać

4. masę wyłożyć na upieczone ciacho i powciskać w nią pomidorki. Dołożyć świeże zioła. Przykryć folia aluminiową i piec 20 min.   SMACZNEGO =)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz