sobota, 7 stycznia 2012

Dorada z nadzieniem, pieczona na porach

Składniki

3 dorady
2 pory
kilkanascie oliwek
3 ząbki czosnku
natka pietruszki
koperek
poł szklanki bulionu rybnego
delikat do mięs i innych potraw
sklarowane masło





Przygotowanie

Rybę dokladnie oczyszczamy. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy posiekane pory, po czym zalewamy je bulionem rybnym. Ryby doprawiamy, każda nadziewamy odrobiną sklarowanego masła, posiekanymi oliwkami  i czosnkiem, wraz z natką i koperkiem. Wierzch ryby, też smarujemy sklarowanym masłem, po czym kładziemy ja na porach. Całośc posypać jeszcze oliwkami i posiekaną natka pietruszki, wraz z koperkiem. Danie zapiekac około 30 minut w 180 stopniach, pod przykryciem. Podawać z chrzanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz