środa, 18 stycznia 2012

wiewióra

Składniki

CIASTO
4 jajka
1 1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 jabłka / obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę/
2 szklanki mąki
0,5 szklanki oleju
1 łyżka płaska sody
po 10 dag rodzynek i orzechów
POLEWA
0,5 kostki masła
0,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 łyżki kakao
3 łyżki wody



Przygotowanie

Jaja, cukier i cukier waniliowy zmiksować na puch. Do puchu dodać mąkę, olej, sodę i zmiksować. Dodać jabłka, sparzone rodzynki i posiekane orzechy, wszystko razem wymieszać łyżką. Wyłożyć na blaszkę /blaszka nie za duża/
i piec 40-60 minut.
Po ostudzeniu placek polać polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz