środa, 18 stycznia 2012

Udka z jarzynowym farszem

Składniki

5-6 udek z kurczaka
3 marchewki
1-2 pietruszki
1/2 selera
1 cebula
30dag pieczarek
jeden serek topiony(kremowy, pieczarkowy lub ziołowy)
Przyprawy wg własnego uznania
2-3 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny



Przygotowanie

Uka odfiletować, przyprawić przyprawami wymieszanymi z 2-3 łyżkami oleju i 1 łyżką soku z cytryny. Odstawić min. na 12 godzin w lodówce.
Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pieczarki pookroić w półplasterki, a cebulke posiekać. Wymieszać wszystko z serkiem topionym i delikatnie przyprawić. Gotowy farsz nakładać do udek, układać na blaszce i piec w piekarniku ok 1,5 godziny.
odfiletowane, przyprawione udka
starte jarzynki
nafaszerowane udka, gotowe do piekarnika
a tak wygląda gotowe danie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz