czwartek, 19 stycznia 2012

Parówki w cieście

Składniki


0,5 kg mąki
0,5 kostki margaryny
5 dkg drożdży
3 jajka 
śmietana mała kwaśna
przyprawy 
1 kg parówki




Przygotowanie

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Z drożdży i mleka zrobić rozczyn. Następnie dodać do mąki rozpuszczoną margarynę, rozczyn, jaja, śmietanę i przyprawy. 

Wyrobić ciasto a następnie odstawić je na ok 1 godz aż wyrośnie.

Parówki pokroić. Wyrośnięte ciasto pokroić na mniejsze kawałki tak aby łatwiej było nam je rozwałkować. Rozwałkowane ciasto pokroić na różne formy. Najlepiej w kwadraty lub prostokąty i na te kawałki położyć parówkę ( ja dodaje też troszkę sera żółtego). Polecam bardzo z serem żółtym.

Piec przez 15 min w 180 stopniach. Muszą mieć złoty kolor.


Polecam!!!!!!!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz