piątek, 6 stycznia 2012

Sernik najpyszniejszy

Składniki

1 kg twarogu poltlustego lub tlustego
1 kostka margaryny
8 jaj
olejek migdalowy
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
1-2 lyzki maki ziemniaczanej lub budyniu
1 szklanka cukru
rodzynki

        POLEWA
2 czubate lyzki masla
2 czubate lyzki cukru
2 czubate lyzki smietany
2 czubate lyzki kakao



Przygotowanie

Margaryne,cukier i zoltka dokladnie wymieszac dodajac stopniowo twarog.Dodac make ziemniaczana,proszek do pieczenia i aromat.Dokladnie wymieszac.Ubic na sztywno bialka i delikatnie zmieszac z pozostala masa wraz z rodzynkami.Wylac na blache /20x32/.Piec okolo 1,5 godziny.Naprawde warto.

Po upieczeniu polac polewa.Wszystkie skladniki polewy zagotowac na ogniu i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz