Składniki
- 20 herbatników (około 20 dag)
- 30 dag śmietany kremówki
- 1 słoik konfitury wiśniowej (o poj. 500 g)
- listki melisy cytrynowej do dekoracji
Przygotowanie
1. Herbatniki połamać na duże kawałki. Śmietane ubić na sztywno. Do czterech szklanych pucharów przełożyć 1 i 1/2 łyżki uitej śmietany.Posypać małą porcją pokruszonych herbatników. Na ciastkach rozsmarować porcję konfitury wisniowej. Pucharki wstawić na kilka minut do lodówki.
2. Na warstwie wiśniowej rozsmarować pozostałą bita śmietanę. Gotowy deser wstawić na kilkanaście minut do lodówki. Przed podaniem udekorować wisienkami z konfitury i listkami melisy cytrynowej.
Porcja dla 4 osób. Przygotowanie 15 minut. Bardzo szybko łatwo i SMACZNE!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz