czwartek, 5 stycznia 2012

Skrzydełka faszerowane

Składniki

15 skrzydełek
30 dkg mięsa mielonego
20 dkg pieczarek
20 dkg żółtego sera
1/2 papryki czerwonej
natka z pietruszki
cebula
przyprawa do kurczaka (bądź sól, pierz, papryka w proszku słodka i ostra, majeranek, kolendra, czosnek granulowany, tymianek)




Przygotowanie



Wykonanie farszu:
Mięso mielone podsmażyć na złoty kolor.
Pieczarki zatrzeć na tarce jarzynowej i podsmażyć na złoty kolor.
Cebulę i paprykę pokroić w drobniutką kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Wszystkie składniki połaczyć i przyprawić dodając wegetę bądź sól, pieprz, majeranek, natkę z pietruszki.

Ze skrzydełek usunąć kostki, do środka włożyć farsz, a na koniec dobrze natrzeć przyprawą do kurczaka.
Ułożyć na blaszce, podlać olejem i piec około 1 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz