niedziela, 15 kwietnia 2012

Rurki z fetą i pomidorami suszonymi

Składniki

2 op. ciasta francuskiego po ok 270 g
1 op. fety np. z firmy Mlekovita
1 słoik pomidorów suszonych w oleju lub oliwie
oregano
1 jajko



Przygotowanie

Pomidory poprzekrawać na mniejsze części, fetę pokroić w kostkę. Ciasto pokroić na 4 długie pasy, na środku każdego z nich ułożyć pomidory, ser feta i posypać oregano. Zlepić brzegi ciasta, tak aby powstały łącznie 4 długie rurki, następnie pokroić je na  mniejsze kawałki o długości ok. 4-5 cm. Układać na blasze, smarować "skłóconym" jajkiem i piec do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C ok. 15 min.
Świetne jako przekąska, np. do piwa :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz