środa, 18 kwietnia 2012

Sałatka warstwowa.

Składniki



podwójna pierś z kurczaka
odrobina przyprawy w płynie maggi
keczup (łagodny czy pikantny zależy od preferencji konsumenta)
majonez
5 jaj ugotowanych na twardo
6-7 ogórków konserwowych
1 duża cebula (może być biała lub czerwona) puszka kukurydzy konserwowej
puszka groszku konserwowego





Przygotowanie

1-sza warstwa: pierś kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paski. Usmażyć na małej ilości oleju podlewając w trakcie przyprawą maggi-nie solić. Ostudzić. Rozłożyć na dnie przezroczystej szklanej salaterki;
2-ga warstwa: rozsmarować na mięsie keczup ;
3-cia warstwa: pokrojone w kostkę jajka;
4-ta warstwa: rozsmarować majonez na jajkach;
5-ta warstwa: pokrojone ogórki konserwowe;
6-ta warstwa: rozsmarować keczup;
7-ma warstwa:bardzo drobno posiekana cebula;
8-ma warstwa: majonez;
9-ta warstwa: rozłożyć po wierzchu kukurydzę konserwową;
10-ta warstwa: posmarować keczupem;
11-ta warstwa: rozłożony równo na wierzchu groszek konserwowy.
Wstawić do lodówki i odczekać kilka godzin lub zrobić dzień wcześniej.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz