niedziela, 29 kwietnia 2012

Zupka pomidorowo marchwiowa mojej mamci

Składniki

- 3 marchewki
- słoiczek przecieru pomidorowego
- 1 cebula
- kostka rosołowa
- 1 łyżka śmietany do zup
- pieprz, przyprawa typu "vegeta" i maggi
- 3 garście makaronu nitki
- olej




Przygotowanie

- marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. - zalewamy ją 2 - 3 szklankami wody, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. - cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju. - do cebuli dodajemy przecier i go przesmażamy - łączymy przecier i wywar marchewkowy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 min. - ściągamy zupkę z ognia i dodajemy śmietanę. - makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. - przyprawiamy zupkę do smaku i podajemy z makaronem.
SMACZNEGO!!! Każdego kto spróbuje proszę o komentarzyk :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz