poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Pipirana - sałatka hiszpańska

Składniki

10 sztuk paluszków krabowych (1 poj.)
20 dkg krewetek koktajlowych w zalewie lub mrożonych
20 dkg muli w occie lub cytrynie (1 słoik)
1 mała cebula
1 duży pomidor
1 duży ogórek zielony - wąż
1 zielona papryka
ewent. pojemnik szyjek z raków

s o s:
3 łyżki oleju lub oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
sól, pieprz do smaku



Przygotowanie

Warzywa pokroić w kostkę (ogórka i pomidory obrać ze skóry i usunąć pestki), paluszki i krewetki przelać zimną wodą. Jeśli są w zalewie, a nie mrożone to tylko odsączyć. Paluszki pokroić w plasterki, mule odsączyć. Wszystko połączyć z pokrojonymi warzywami. Wymieszać dobrze składniki sosu, polać sałatkę. Ostrożnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz