czwartek, 26 kwietnia 2012

Jesienna Fitella.

Składniki



0,5 szklanki kaszki kukurydzianej
2 szklanki mleka
1 płaska łyżeczka cukru
6 łyżek serka waniliowego
6 łyżek jogurtu naturalnego bez cukru
1 mała gruszka
1/2 nektarynki
1 duża ciemna śliwka
jasne i ciemne winogrono (kilka kulek)
3 łyżki soku malinowo-jeżynowego
6 czubatych łyżek Fitelli-Musli chrupkie bananowe z kawałkami czekolady.





Przygotowanie

Zagotować 0,5 l mleka z łyżeczką cukru, wsypywać powoli kaszkę kukurydzianą i gotować ok. 3 minuty co pewien czas mieszając. Wlać kaszkę do salaterek, utworzyć na środku mały kopczyk. Przestudzić.
Serek waniliowy wymieszać z jogurtem naturalnym i polać deser dookoła, tak by środek kaszki był widoczny.
Owoce umyć,gruszkę, śliwkę i nektarynkę pokroić ze skórką w półplastry i dekoracyjnie powciskać w kaszkę. Dookoła rozłożyć winogrona. Całość polać sokiem malinowo-jeżynowym i posypać musli bananowym z czekoladą Fitella.
Śniadanie jeszcze nigdy tak szybko nie zostało zjedzone, jak dziś. Polecam!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz