sobota, 14 kwietnia 2012

Medalion wieprzowy zapiekany z orzechami

Składniki

400g schabu, mała cukinia, mały bakłażan, 2 rozgniecione ząbki czosnku, 100g orzechów laskowych, 3 łyżki startego żółtego sera, tłuszcz do smażenia, sól, 1 łyżka Majeranku , Pieprz kolorowy.



Przygotowanie

Mięso delikatnie rozbić, posolić, posypać pieprzem i obsmażyć z obu stron, przełożyć do płaskiej formy. Warzywa drobno pokroić i wraz z czosnkiem smażyć na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa przez ok. 10 min. Dodać sól do smaku i 1/4 łyżeczki pieprzu. Orzechy posiekać, wymieszać z serem i majerankiem oraz przestudzonymi warzywami z patelni. Kotlety przykryć powstałą masą i zapiekać ok. 15 min w temp. 220.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz