wtorek, 17 kwietnia 2012

Sałatka z ryżem i bakaliami z sosem jogurtowym

Składniki

Ugotowany ryż, papryka czerwona, groszek konserwowy, kukurydza konserwowa, ser feta, bakalie : orzeszki, rodzynki.
sos: jogurt naturalny, przyprawy do smaku (może być majeranek, sok z cytryny, pietruszka, koperek... co kto lubi)




Przygotowanie

Ryż wystudzić. Paprykę pokroić w  średniej wielkości kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Rodzynki namoczyć w wodzie, orzeszki posiekać (ale nie mielić). Ser pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać w misce.
Sos: jogurt połączyć z przyprawami, dodać sól, pieprz, można dodać trochę cukru do smaku.
Sałatkę polać sosem jogurtowym przed podaniem.....
pyszna i sycąca...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz