poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Rolada z parówek tostów i sera w boczku kasiuli

Składniki

4 szt długich cienkich parówek (ok 200 g)
4 plastry wędzonego boczku (ok 120 g)
4 plastry sera żółtego  (ok 90 g)
4 kromki chleba tostowego
2 mniejsze cebule/ 1 większa
ok 2 łyżki keczupu
świeżo mielony pieprz
olej


Dodatkowo: świeża bazylia i pomidor



Przygotowanie

Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Plastry boczku rozpijamy i układamy na zakładkę, następnie mocno pieprzymy. Na to układamy podsmażoną cebulę. Kromki rozwałkowujemy wałkiem:
Na plastry boczku kładziemy rozwałkowane kromki chleba, które smarujemy keczupem. Następnie kładziemy ser. Z jednej strony ciasno układamy parówki: Zwijamy lekko dociskamy i związujemy nicią. Pieczemy bez przykrycia ok 20 -25 min (180 stopni):
Podajemy na ciepło np: do obiadu, lub na zimno jako przystawka:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz