sobota, 7 kwietnia 2012

Tortilla z łososiem.

Składniki



1 opakowanie tortilli (5 sztuk o średnicy 24 cm)
1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju
20 dag łososia sałatkowego wędzonego
1/2 długiego ogórka zielonego
25 dag serka mascarpone
20 dag szpinaku uduszonego z czosnkiem (odsączonego)-może być mrożony





Przygotowanie

Tortille posmarować serkiem mascarpone, szczególnie zwrócić uwagę, by smarować także krawędzie.Rozłożyć na każdej łososia sałatkowego, ogórek pokrojony w kosteczkę, plastry pomidora suszonego z oleju i uduszony,odsączony szpinak.Zwijać tortille w rulon (ściśle).Kroić ukośnie plastry ok.1,5 cm i układać na półmisku.Kilka sztuk na środku pokroić na większe kawałki i ułożyć w kształcie kwiatu, w środek włożyć zioła lub zwiniętą sałatę kolorową.
Przekąska jest pyszna i wykwintna.Przepis powstał na podstawie porad szefa kuchni z Krakowa, podczas warsztatów kulinarnych w 4-o gwiazdkowym hotelu.Wszyscy byli zachwyceni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz