środa, 25 kwietnia 2012

krem do rurek, ptysi, naleśników, gofrów od milenki

Składniki



• śnieżka
• mleko (wg przepisu na opakowaniu)
• kilka łyżek dżemu truskawkowego


Zdjęcie przedstawia krem wykonany z dwóch śnieżek, jest go sporo :)








Przygotowanie

Przedstawiam Wam tani, szybki i prosty w przygotowaniu krem.
Potrzebujemy do tego tylko snieżkę, mleko i dżem truskawkowy.
Przedstawiony poniżej krem możecie wykorzystać jako dodatek do naleśników, gofrów, ptysiów, rurek itd.

Śnieżkę ubijamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ubiciu na sztywno dodajemy kilka łyżek dżemu truskawkowego. Dżem nadaje śnieżce  smaku, koloru i zmienia jej konsystęcje.
Ja ostatnio wykorzystałam ten krem do ptysi, które zrobiłam z przepisu użytkownika teklunia z WŻ. oto efekt :
ale również używam go do naleśników i do gofrów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz