poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Chrupiąca potrawka marchewkowo - miesna kasiuli

Składniki

ok 400 g karkówki
1 podwójna pierś z kurczaka (ok 300 g)
ok 350 g marchewki (najlepiej młodej)
2 duże cebule
1 duży ząbek czosnku
2 papryczki chilli
vegeta
świeżo mielony pieprz
olej






Przygotowanie

Na rozgrzany olej wrzucmy kolejno: karkówkę pokrojoną w paseczki, następnie piersi, pocięte w plasterki marchewki, pocięte w pióra cebule, posiekany czosnek i papryczki, posypujemy pieprzem i vegetą. Smażymy (od czasu do czasu mieszając) ok 35 min:

Tak przygotowana potrawka jest chrupiąca - słodka marchewka podsmażona robi się chrupiąca i nadaje fajny smaczek mięsku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz