środa, 11 kwietnia 2012

pyszna i prosta pasta jajeczna do chleba

Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo

ok. 1/4 kostki miękkiego masła (ilość masła zależy od wielkości jajek i konsystencji, jaką chcemy otrzymać)

3- 4 łyżki musztardy (ja dodaję kremską)

pęczek szczypiorku lub natki pietruszki

sól i pieprz do smaku

pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki (niekoniecznie, ale nadaje piękny kolor :)



Przygotowanie

 Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać masło
i musztardę, wymieszać. Pokroić jak najdrobniej zioła, dodać mieloną paprykę, sól i pieprz do smaku. Smarować chlebek i ... smacznego!!!

Ja robię pastę z tej ilości na trzy głodne osoby :) Idealne na kolację.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz