piątek, 27 kwietnia 2012

Ciasto z jagodami 2

Składniki

  
                      Upiec biszkopt z 5 jajek. 


          Na masę:

 
- 1 słoik (1 litr) kompotu z jagód,
 - 250 g margaryny,
 - 2 galaretki wiśniowe,
 - 2 budynie (białe)




Przygotowanie

 

          Masa: 

  
Kompot odsączyć, owoce odłozyć bo będą nam potrzebne.  Sok z jagód uzupelnić wodą do 1 litra do tego dodać 250g margaryny i zagotować.  Do masy dodać 2 budynie rozmieszane w 1/2 szklanki wody i zagotować.  Zdjąć z ognia, wsypać 2 galaretki i dobrze wymieszać.  Do masy dodać owoce i delikatnie wymieszać.  Letnie wylać na biszkopt.


                       

            Na zdjęciu użyłam kompotu z truskawek ale smaczniejsze są jagody.


                                         S M A C Z N E G O ! ! !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz