wtorek, 17 kwietnia 2012

gulasz ogrodnika

Składniki

50dag mięsa wieprzowego
2łyżki masła
2duże pomidory
2 papryki zielone
1 cebula
sól
pieprz
1kubek jogurtu



Przygotowanie

Mięso natrzeć solą i pieprzem,pokroić w kostkę i zrumienić w rondlu  z rozgrzanym masłem.Warzywa umyć.Marchew umyć,obrać i pokroić w grube talarki, pomidory obrać ze skórki,pokroić w plasterki.Cebulę i drobno posiekać, z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę.Do rondla włożyć marchew, wlać tyle wody,aby przykrywała mięso,gotować na małym ogniu,aż mięso bedzie na wpół miękkie.Dodać pomidory,cebulę, paprykę,sól,pieprz i dusic pod przykryciem.Na koniec dodać jogurt i zagotować.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz