Składniki
Mała kapusta pekinska;2 marchewki;3 łyzki oleju;szczypta przyprawy pięc smaków albo pieprz, kmin rzymski, cynamon, chili i koperek;łyżeczka oleju sezamowego;łyżka sosu sojowego;łyżka soku z cytryny;1/2 łyżeczki musztardy łagodnej;1 dymka ze szczypiorkiem;kawałek jasnozielonej częsci pora;sól.
Przygotowanie
Kapustę poszatkować, dodać startę marchewkę, por pokrojony w krążki i posiekaną cebulę.
Przygotować sos: Sok z cytryny, sos sojowy, musztardę i przyprawy razem wymieszać trzepaczką. Cały czas mieszając dolewać po kropli oleje. Osolić do smaku.
Powstałą zalewą polac kapustę, wymieszac dokładnie i zostawić na pół godziny, aby aromaty się przeszly.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz