czwartek, 17 maja 2012

Sałatka makaronowa a la ryż

Składniki

-250 g makaronu ryżowego
-1 średni ogórek
-1 puszka kukurydzy
-1 mały majonez
-2 ząbki czosnku
-sól
-pieprz
-3 plastry szynki



Przygotowanie

Makaron ryżowy wyglądem przypomina zwykły ryż- niema problemu z jego kupnem.

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Odcedzić.
Ogórka obrać i pokroić w kwadraty o wielkości ok 1*1 cm.
Czosnek drobniutko pokroić lub przecisnąć przez praskę do czosnku.
Szynkę pokroić w kostkę.
Kukurydzę odcedzić z wody.
Makaron wyłożyć na miskę,posolić i popieprzyć do smaku.
Dodać  wszystkie składniki.Wymieszać.
Taką sałatkę można podawać o każdej porze.
Tą sałatkę można też podawać bez szynki-jest równie dobra (zdj.2)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz