czwartek, 10 maja 2012

Biszkopt z musem truskawkowym i bita smietana

Składniki

-spod biszkoptowy
-50 dkg truskawek
-1 galaretka truskawkowa
-4 lyzki cukru pudru
-0,5 l kremowki
-1 lyzka zelatyny
-1/3 szklanki mleka




Przygotowanie

Na biszkopt wykladam mus: 0,5 kg truskawek miksuje, dodaje 2 lyzki cukru pudru i wlewam 1 galaretke truskawkowa rozpuszczona w 1 niepelnej szklance wody. Jak mus zaczyna gestniec wylewam go na biszkopt.
Po calkowitym stezeniu ubijam 0,5 l kremowki, dodaje 2 lyzki cukru pudru i wlewam zelatyne ( 1 lyzka zelatyny namoczona w 1/3 szklanki mleka, po 20 minutach leciutko podgrzana i wymieszana). Po rozlozeniu smietany jeszcze na jakas godzinke do lodowki i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz