sobota, 5 maja 2012

Sałata z pomarańczami

Składniki

1 pomarańcza
1 ćwiartka główki sałaty lodowej
2 łyżki tartego żółtego sera
2 sucharki
łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarnach (lub grubo mielonego)

Przepis na jedną porcję




Przygotowanie

Idealna sałata na zimowe drugie śniadanie albo lunch - sezonowe, pachnące pomarańcze, energetyczna sałata lodowa i sycący ser. A do tego ostrzejszy smak rozgryzanego z pomarańczami pieprzu i majonezu wieńczącego całość. Mniam mniam!

Sałatę pokroić i przełożyć na talerz. Na wierzchu ułożyć pokrojone cząstki pomarańcza (wielkości kęsa), posypać wszystko serem i pieprzem. Na wierzchu ułożyć połamane (niezbyt drobno) sucharki.

Jeść z majonezem jako sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz