środa, 9 maja 2012

paszteciki z ciastem francuskim prosto z Pisza

Składniki


opakowanie ciasta francuskiego
ok 1 kg kapusty kiszonej
ok 3 garście suszonych grzybów
jajko
sól
pieprz





Przygotowanie

Kapustę razem z grzybami gotuję ok 1,5 - 2 godzin.
Odcedzam z wody i mielę w maszynce - bardzo obficie solę i pieprzę. Ciasto francuskie lekko rozwałkować i układać na brzegu kapustę, zawinąć i pociąć na kawałki - robimy tak aż skończy nam się ciasto.
Kawałki pasztecików układamy na blaszce oraz na papierze do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekrnika w 220 stopni C i piękę 15 - 20 minut.
Polecam - szybko łatwo i smacznie,



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz