niedziela, 20 maja 2012

Chili Con Carne wg AqqiE

Składniki

1 kg miesa mielonego
2 puszki czerwonej fasoli
3 puszki pomidorow
2 surowe papryki
1 duza cebula
chili w proszku
pieprz
sol
olej
szczypiorek
ser zolty



Przygotowanie

Cebule i papryke pokroic w kostke. Mieso podsmazyc na oleju, az zbrazowieje, odcedzic. Dodac cebule i papryke, dusic na srednim ogniu przez okolo 10  minut. Pomidory odsaczyc, dodac do miesa i dusic na srednim ogniu przez 30 minut. Fasole odsaczyc, oplukac zimna woda, wrzucic do miesa po 30minutach duszenia. Przez kolejne 10 minut dusic pod przykryciem. Przyprawic chili, pieprzem i sola. Przed podaniem posypac szczypiorkiem i zoltym serem. Dodac troche smietany.

                                      Smacznego ... :)

                      

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz