środa, 23 maja 2012

Kanapka Diabelskie Sardynki

Składniki

2 kanapki

1 łyżka stołowa masła o temp. pokojowej
1 łyżeczka mocnego curry w proszku
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżeczka sosu Worcester
parę kropli tabasco
2 kromki pieczywa tostowego
1 puszka sardynek w oleju
2 łyżki stołowe pokruszonego bialego chleba tostowego



Przygotowanie

1. Wymieszaj masło z curry, musztardą, sosem worcester i tabasco.

2. Posmaruj tym kromki świeżego chleba.

3. Połóż na chlebie odcedzone z oleju sardynki i pokryj je pokruszonym chlebem.

4. Włóż do piekarnika pod grilem aż kruszonka bedzie miała ładny kolor, a kanapki będą gorące.

Podawaj od razu z dobrym piwem.
Smacznego! Grażyna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz