poniedziałek, 28 maja 2012

Ciasteczka podwójnie czekoladowe

Składniki


120g masła (w temp. pokojowej)
160g cukru
170g mąki
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 jajko
220g skrawków białej czekolady

 



papier do pieczenia




Przygotowanie

rozgrzać piekarnik do 1800C w misce wymieszać masło i cukier dodać mąkę z proszkiem do pieczenia dodać kakao dodać ubite jajko i skrawki czekolady, dokładnie wymieszać. Uzyskać się powinno klejące ciasto. wyłożyć blachę papierem do pieczenia, ponakładać łyżką ciasto wielkości orzecha włoskiego, pozostawiając 5 cm pomiędzy każdym kleksem piec przez 10-12 minut pozostawić do ostygnięcia

Powodzenia i smacznego!
Dot


P.S. Jak tylko upiekę te ciasteczka kolejny raz,od razu dołączę zdjęcie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz