wtorek, 15 maja 2012

Bananowiec Anki

Składniki

* szkl. mąki pszennej
* 12 dag masła
* 2 jajka
* 9 łyżek cukru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka sody
* 4 łyżki mleka
* 4 banany (80 dag)



Przygotowanie

1. Banany rozgnieść widelcem.

2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Sodę wymieszać z mlekiem.

3. Masło utrzeć z cukrem, dodać po 1 jajku, a następnie, ciągle ucierając, mąkę, banany oraz mleko z sodą.

4. Keksówkę wyłożyć pergaminem do pieczenia, wylać ciasto i piec 35min w temperaturze 1800.



SMACZNEGO!





Przepis dostałam parę lat temu od koleżanki. Dzięki, Anuś!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz