piątek, 25 maja 2012

pstrąg pieczony w piekarniku z warzywami

Składniki

Skladniki na 1 osobe:


1 pstrag (oczyscic,wypatroszyc)
kawalek bialej kapusty
1 marchewka
mala cukinia lub polowa wiekszej
kawalek pora
1/2 czerwonej papryki
sol,pieprz,sok z cytryny,oliwa




Przygotowanie

Pstraga umyc,osuszyc,posolic i popieprzyc.

W miedzyczasie posiekac warzywa i w misce wymieszac je z sola,pieprzem,sokiem z cytryny i oliwa,odstawic,zeby sie troche przegryzla.

Folie aluminiowa posmarowac lekko oliwa,ulozyc rybe,wypelnic i oblozyc ja warzywami,zawinac folie i piec ok.40 minut w nagrzanym piekarniku (180-200°)




tutaj pieczony pstrąg, lecz można w taki sposób piec także dorsza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz