piątek, 11 listopada 2011

snikers tofii PYYYYCHAA

Składniki

 ciasto kruche :
3 szklanki maki krupczatki
1 kostka margaryny
3 lyzki cukru
4 jaja cale
 3 lyzeczki proszku do pieczenia

masa:
ja kupuje 4 paczki budyni o tmaku toffi
margaryne lub maselko 250 dag

 toffi:
1 lub dwie puszki mleka slodzonego gotowanego 3 godz.
orzeszki slone lub laskowe ok 300 dag
1,5 litra mleka
paczka biszkoptow i pol szklanki mocnej kawy

wierzch:
0,5 l smietany kremowki najlepsza łowicka 3 lyzki zelatyny
puszka mleka nieslodzonego tez gotowanego
orzechy wloskie lub mieszanka polewa  czekoladowa




Przygotowanie

ciasto:
wszystkie skladniki mieszamy wyrabiamy w razie potrzeby dodajemu smietane kwasna wstawiamy do lodowki co najmniej na 3 godz

masa: gotujemy mleko dodajemu rozmieszany w czesci mleka budyn odstawiamy do wystygniecia gdy wystygnie dodajemy margaryne i miksujemy

ubijamy smietane a pod koniec ubijania dodajemy zelatyne rozpuszczona w wodzie (okolo 4 lyzki wody na 3 lyzki zelatyny)  i polowe mleka nieslodzonego

na przestudzone ciasto wykladamy mase budyniowa na mase nakladamy orzechy solone lub laskowe uciskamy wylewamy mleko slodzone gotowane przez 3 godz( letnie) ukladamy biszkopciki na przemian maczane w kawie i polowie mleka nieslodzonego na to wykladamy bita smietane dekorujemy orzechami i polewamy polewa czekoladowa.

 SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz