sobota, 5 listopada 2011

Kurczak w krakersach

Składniki

500 ml maślanki lub jogurtu
opakowanie krakersów
filety z kurczaka (u mnie 6 sztuk)
sól, pieprz
500 ml maślanki lub jogurtu
opakowanie krakersów
filety z kurczaka (u mnie 6 sztuk)
sól, pieprz





Przygotowanie

Maślankę lub jogurt wlać do miski. Filety pokroić na kawałki. Następnie
kawałki kurczaka zanurzyć w maślance lub jogurcie naturalnym na min. 2 godziny.
Krakersy pokruszyć, najlepiej włożyc do worka foliowego i rozbić wałkiem do
ciasta. Przesypać do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.
Kawałki kurczaka po kolei obtaczać w krakersach i przekładać na blachę
wcześniej wysmarowaną olejem.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Ja podaję z sosem czosnkowym.

przepis Nigelli Lawson

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz