piątek, 25 listopada 2011

Kotleciki z kiszonej kapusty

Składniki

Składniki:

1 kg kiszonej kapusty
5 dag suszonych grzybków
1/2 szkl. tartej bułki
1 cebula
2-3 łyżki mąki pszennej
3 jajka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia



Przygotowanie

Wykonanie:

   Kapustę ugotować w małej ilości wody, ostudzić i drobno posiekać. Grzyby ugotować, odlać wodę, pokroić.Połączyć z podsmażoną na tłuszczu cebulką. Do kapusty dodać zrumienioną na patelni (bez tłuszczu) mąkę, trochę tartej bułki (bułki tyle żeby kapusta była zwarta i dała się formować w kotleciki), przyprawy, jajka.Dobrze wyrobić i formować kotlety.Obtaczać w bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać z ziemniakami.


                                       Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz